Мирослав

Здравейте, казвам се Мирослав Илиев на 16г. Лекувам се от диагнозата “Остеосарком”.

През 2021г., Септември месец започнаха оплаквания от болки в десния крак. Личният доктор ми направи рентген и установи, че болките са от растежа, но те продължаваха през нощта и никакви медикаменти не помагаха.

Отидохме в болницата “Пирогов” в гр. София и направихме ядрено-магнитен резонанс и с тези изследвания се установи, че имам туморно образувание. След това ни насочиха към болница “Проф. Бойчо Бойчев”, гр. Горна Баня, където ми правят биопсия и след няколко дни, резултатът излезна – Остеосарком.

От там, ни насочват към гр. Пловдив УМБАЛ “Свети Георги” Детска Клиника, където ни посрещнаха д-р Неофит Спасов и Проф. Мария Спасова. Те назначиха лечение чрез химиотерапия и лъчетерапия, което продължи 1 година и няколко месеца.

Към краят на лечението, бях подготвен за голяма операция – смяна на бедрена и колянна става. След операцията, продължих лечението си в гр. Пловдив. В момента посещавам болницата само за контролни прегледи.

Всичко това го пиша, защото и в България има нужното лечение за подобен вид заболявания. Имаме си нужните специалисти и внимание към пациентите, за да може хора и деца като мен да се лекуват тук.