Димана

Димана

Нашата дъщеря Димана се ражда напълно здрава на 20 януари 2020г. Като беше на 4 месеца и се появи на дясната ръчичка образувание приличащо на ухапване от комар, тръгнахте по лекари, те ми казваха, че така е родена. Един месец го наблюдаваха, докато се уверят че расте. Следват поредица от прегледи с лекар и изследвания. Направиха и биопсия. Буквално ръчичката и стана троина и взе да почернява за 5 дни, докато излезе хистологията. След нея идва и съкрушителната новина – Димана страда от коварното заболяване инфантилен фибросарком на меките тъкани на дясната ръчичка. Диагнозата дойде като гръм от нищото, злокачественият тумор се разви бързо и мигновено, тъй като биопсията беше взета погрешно, бяха „разсърдили“ тумора.

Нямахме време за губене и бяхме посъветвани да потърсим помощ в чужбина, тъй като единственото лечение което ни предложиха в нашата страна беше ампутация.

Заминахме за Турция, там в продължение на 6 месеца лекувахме дъщеря ни. Последваха 8 химиотерапии, операция за премахване на тумора. Точно преди Коледа на на 22.12.2020год., чухме Димана е здрава. Сега тя е едно прекрасно момиченце, здраво и усмихнато.